Tekniker för dekorationsmåleri på Larsson Örnmark

Tekniker för dekorationsmåleri

Dekorationsmålning är en term som innefattar en rad olika tekniker. Här får ni en kortare genomgång av vanliga och populära tillvägagångssätt. På Larsson Örnmark kan vi det mesta inom måleri och erbjuder dekorationsmåleri i Stockholm, Malmö och Västerås.

Ofta rör vi oss i kulturhistoriska miljöer när vi arbetar med dekorationsmåleri. Denna typ av byggnadsvård kräver både stor hantverksskicklighet och särskild varsamhet för att bevara byggnadens karaktär och kulturhistoriska värde. Tack vare vår långa erfarenhet av dekorationsmåleri kan ni som kund vara säkra på att vi utför vårt arbete på ett korrekt sätt.

Faux

Faux kommer från franskan och kan översättas till ”falsk”. Det är en teknik inom dekorationsmåleri som används för att imitera olika material såsom marmor, sten eller trä.

Ådring – Faux Bois

Ådring är den stil inom dekorationsmåleri som försöker efterlikna olika sorters trä. De vanliga trädstrukturer som brukar imiteras är till exempel mahogny eller valnötsrot. Tekniken används på alltifrån möbler, dörrar och lister till hela väggar.

Marmorering – Faux Marble

Faux marmorering imiterar utseendet av sten eller marmor. Det används ofta i till exempel entréhallar och på toaletter, men är även ett kreativt sätt att ge sina möbler en unik stil.

Tygtextur – Strié

En annan inom teknik inom dekorationsmåleri är Strié. Den används för att skapa mönster och målningar som imiterar olika sorters tyg. En av de mer populära tygerna att imitera är linnetyg.

Allt detta och lite mer är det vi erbjuder när det kommer till dekorationsmåleri i Malmö, Västerås och Stockholm.

Andra tekniker inom dekorationsmåleri

Utöver imitationer finns det en rad andra alternativ av tekniker som våra dekorationsmålare i Stockholm, Malmö och Västerås arbetar med.

Lasering

Ett transparent färglager som vanligtvis består av olje- eller akrylfärg, i vissa fall används även gouache som är en täckande vattenfärg. Lasyr används för att förändra en underliggande torkad färg eller för att modifiera gråskalor. Lasering är en teknik som tar tid men är väl värt mödan då målningen får ett svårslaget djup som inte kan uppnås på något annat vis.

Svampmålning

Svampmålning är en vida använd teknik inom dekorationsmålning. Det går ut på att pressa en svamp väldigt lätt emot en yta om och om igen. Detta görs för att successivt bygga upp ett stort antal lager av färg som ger målningen ett imponerande djup. Man kan också måla på ett sätt som tillåter den gamla färgen att lysa igenom den nya och spela på kontrasten mellan dem.

Mönster

Förutom de ovan nämnda teknikerna arbetar vi även med mönstermålning som dekorationsmåleri i Västerås, Stockholm och Malmö.

Detta innefattar:
– Rutor, även kallat harlekin
– Ränder
– Polka prickar
– Schackbrädsmönster
– Stenciler
– Tegelstensmönster
– Och mycket mer

Vill ni veta mer om hur vi arbetar med dekorationsmåleri? Tveka inte att kontakta oss för dekorationsmåleri i Västerås, Stockholm eller Malmö så hjälper vi er med de frågor och funderingar.

Larsson Örnmark erbjuder dekorationsmåleri i Stockholm, Malmö och Västerås
Söker ni en målerifirma som utför sina projekt med hög kvalité, miljömedvetenhet och till rimliga priser? På Larsson Örnmark erbjuder vi dekorationsmåleri i Malmö, Västerås och Stockholm och har ett brett utbud av tjänster inom renovering, målning och mycket annat.